ref: plana-1926-1

imagen carta

Barcelona 21/07/1926

Amic Espinal: Ja fa dies que tinc de contestar la vostra postal. La calor em fa deixar les coses per l'endemà, i sense adonar-me-n passen els dies.

Tinc el vostre quadro penjat en un lloc preferent. M'agrada molt. Tant que voldria que –acabada la vostra estada a Tossa– se'l tornessiu a mirar perqué crec que el podeu fer guanyar molt amb uns tocs de pinzell. A mi'em fa l'efecte de que la figura de la dona queda esmortaida de color i baixa de fons, en mig la meravella de tot lo altre queda com fosca. Em sembla que hauriau de pujar-hi els roses i els grocs mes tendres, d'aquets que vos feu cantar com els àngels. Ara sembla un element secundari de la composició, quan n'es el (...) vital. Res. Quan acabi l'estiu i torneu a Cerdanyola, pujareu un dia a casa si'em voleu donar aquest gust i davant de l'obra en parlarem. No se si's que estic equivocat. Em plau tan tot lo que us surt dels dits que soc exigent i si una cosa em sembla que la podeu millorar fácilment, me crec en el deure de empenyer-vos a fer-ho. Vos sou dels que no han d'escatimar ni un pas del camí.

Com va per Tossa? Treballeu forsa? Que m'em dieu d'aqueixa mar que's recolza en aquesta llenc tan blau i fresc i bategant de la nostra costa C.

Jo seré a Barcelona fins a fi de mes. L'agost estaré a Port de la Selva, un altre bon bocí de Catalunya

Un petó a la gent menuda.

I una abraçada del vostre amic

Alexandre Plana

Poseu-me un mot a Salineras 137 o a l'AteneuAlexandre Plana i Santaló (Lleida, 1889 - Banyuls de la Marenda, 1940) fou un advocat, crític artístic, poeta i narrador de filiació noucentista.