ref: prat-1920-1

imagen carta

Paris 22/03/1920

Sr. En Marián Espinal

Paris

Molt benvolgut amic:

Per fi va a devenir un fet aquella esperança que tan llarc temps m'ha afalagat que vos vejeu ja realitzada: Viurer a Paris, la Roma de avui. Al cercar en aquest món desconegut alguna persona a qui recorrer, he persat en vos esperant que no arrivaré a destorbar-vos ni a fer-me carregós. 

Jo tinc aqui persones per a qui tinc recomanacions, i fins parents i tot, es dona la coincidencia que a cap de ells ens coneixem personalment. Com siga que m'es desagradable la suposició de que tinc de arrivar a la Vila Llum tot sol, i completament ignorant de tot –menys de la llengua, sortosament– em seria molt agradós poguer trobar-hi qui m'esperés i se m'endugués per aquests mons de Deu, i com resultaria poc pràctic demanar-ho als al·ludits, he pensat recorrer a vos, que ademés de fer-me aquest grán favor, em donareu la joia de reveurer-vos. 

Vos demano em respongueu lo mes aviat que vos siga possible, i si es vos priva de complaurem vos faré saber tots els detalls referents a mon viaje que procuro siga lo mes aviat possible, que espero pero será a primers del més entrant.

Em perdonareu lo lacónic de aqueixes lletres car em trovo bastant atrafagat ab els preparatius i en aquest moment fent el trasllat cap a Terrassa, de les meves coses en el carrer de S. Pere, 45. 

Vos remercia per endevant i espera que no vos contrariará ab son prec, vostre afectuós amic

Pere Prat Ubach

Barcelona 22 de març 1920Pere Prat i Ubach (Terrassa, 1892 - Barcelona, 1969) fou un dibuixant i il·lustrador gràfic. Va col·laborar en les revistes L'Esquella de la Torratxa, La Piula i En Patufet, i també en publicacions espanyoles i parisenques.