ref: espinal-1930-5

imagen carta

Barcelona 02/03/1930

Diumenge 2 Març 1930 

Estimada Maria: Suposo que hauràs rebut la meva en la que et comunico que ja he llogat la casa de Font-Romeu i que a fi de més deixo el pis del Passeig de Gracia. Ço que no et vaig dir, em sembla, es que la Quima de "mutu-propi" s'ha buscat una casa (per no convenir-li venir a F. R. degut als seus fills) i està a la nostra disposició fins a fi de mes i prou. Tot ha anat de primera i ens hem estalviat el despatxar-la. 

Per allà el 20 penso treurer les nenes i el servei (la Quima ja podrà anar a a la seva nova casa) del pis, per tal que jo pugui desmantelar el pis a la meva comoditat. Unes coses aniran a Serdanyola i d'altres al pis de la Diagonal. Les nenes, menys l'Abundieta, les portaria a casa teva a Terrassa, a condició de liquidar avans lo de la primera estada. Escriuels-ho.

També pots participar al Dr. Cappelle la nostra determinació. Més val que ho sàpiga per tu que no pas per altres. Recomana a la Sra. Colomé que faci el favor de donar pressa als Puig a fi de que poguessim disposar de la casa d'aquí un mes o a tot estirar d'aquí un mes i mig. 

Avui dia de Carnestoltes ha plogut intensament tot el dia, lo qual ha fet que es suspengués la rúa i les mossetes s'han quedat amb el desengany conseqüent. Sort que a la tarda han vingut els Elias amb dugues nenes i no vuguis saber les tamborelles i xerinola que han fet. Es diu si diumenge que ve es farà lo que no s'ha pogut fer avui. Allavors despuntaran de valent.

Et suposo millor i amb més gana. No et retrassis.

Espero que m'hi dius de tot aixo i mentrestant

t'abrassa

Mariàn Antòn