ref: espinal-1929-1

imagen carta

Barcelona 20/11/1929

Barcelona 20 Novembre 1929 

Estimada Maria: La teva lletra m'ha deprimit una mica. Em sab greu que no sàpigues ferte servir millor. Sempre has de posar la teva conveniencia per sobre de tot. Els francesos son gent gentil i sobretot pagant encara més.* Si l'adredón et pesa massa feste treurer la quantitat de llana o pluma que li sobri. Si l'enfermera ronca, digue-ho al metge i que et vetlli desperta –no mancaria si no, al preu que la paguem!– fòra de la cambra i que cada mitj-hora et vigili. Si la necessites avàns trucala amb la pomette. Cal esser més enèrgic per anar pel mòn. Sigues egoista un quan temps. El mal es que aquets petits contratemps se't fan muntanyes inmenses i has de procurar no amoïnar-t'hi tant.

Bé, si vinc amb el J. Mª** vindríem el dissapte o diumenge, si vinc sol miraré de venir el divendres. No n'estic segur. Tinc molta feina. Potser serà dissapte. 

Les nenes diuen que et curis ben bé per poguer anar a passeig amb tu. El catarro fluixeija pro candeles van cara avall. 

Molts recorts de tothom 

T'abraça

Marián Antòn* Maria Vancells havia ingressat en un sanatori de Font-Romeu, a la Cerdanya francesa, per millorar-se de la greu malaltia reumàtica que patia des de feia més d’un any.

** Josep Maria Borí, espós de Francesca (Paquita), germana del pintor.