ref: espinal-1921-27

imagen carta

Paris 16/05/1921

Paris 16 maig 1921 

Estimadissima María, 

Fa al meins cinc o sis setmanes que vaig escriuret corresponent a la darrera lletra teva, que per cert la troví extraordinaria, com cap me'n havies escrit. ¿Que té la meva lletra doncs que no hagi merescut encar els honors de la resposta? Aquesta pregunta me la faig fa un grapat de dies i de nits. Pertant crec que es de les mes sentides que mai t'hagi escrit... Perxó que no ho compreng. ¿Es degut a aquella Sta mandreta que ens doblega a tots de tant en tant? Si fos aixó només ja et perdono, vaja. 

Fa molts dies que vull escriuret pro no ho he fet perque et toca a tu i si ara ho faig es per suposar que deu passar quelcom de gros i que no se endevinar. ¿Es que de cop has deixat d'estimarme? ¡Aixo si que fóra Gros amb majuscula!... No ho crec. Varem quedar que si mai arrivaba aquet cas ens avisariem. Ets tu qui m'ho vares dir, tu un dia ¿t'en recordes? No no no i no! Aixo no pot ser ni serà! Girem full. Potser... ¿no estás bona? Això em sembla ho sabria per en Net o algu altre... Mentrestant jo an aqui fent suposicions i més suposicions i patint patint i patint. Si no fos que soc a París ja m'hauria tirat al Sena. 

I ara acabo aquestes ratlles diguente que deixo de dirte lo que faig en aquet be de Deu de Ciutat Unica, si anire a Londres o no, l'estat militar meu, quand tornaré a Catalunya etc etc etc.. fins que rebi una lletra teva de deu planes al meins. Entesos 

Malgrat tot encar es ben teu en 

M-a E a** Les inicials de la signatura corresponen a Marian Anton Espinal Armengol