ref: espinal-1920-26

imagen carta

Cerdanyola 15/07/1920

Serdanyola 15 juliol 1920 

Estimadissima María:

Darrera les meves ocupacions me passa el temps que no me'n adono, no es que'm passi tant rapidament com quan soc al teu costat, pro la veritat es que projectant mobles per a la torra nova, resolent dificultats arquitectòniques per a la idem i vigilant-me les obres del taller, no tinc un moment per a pintar ni per a escriuret. I dic malament: si que en tinc de moments pero son d'aquells en que no soc bo per a res.

Jo soc un home que només puc fer una cosa a la vegada i n'estic desesperat, jo voldria treballar pensant en tu, compaginarte amb lo que faig. Prou ho he assajat! pro de mica en mica a mesura que els dies passen la pintura i les meves preocupacions m'absorveixen gairebé del tot, i es quan tardo a escriuret o a venirte a veurer; es quan tu no m'omples ja tot el meu dia sinó uns moment en els que'm recordo tot lo que he promés en altres moments en que trovant-me vora teu he sigut més vehement; i no's que'm disdigui de l'amorós pacte. Crec trovar en tu la meva màxima felicitat, aixis ho he besllumat diferentes ocasions i darrerament en la Festa Major que hem passat en la que el meu esperit sentí al teu costat dolces emocions mai experimentades. ¡¡t'estimo!! (en to menor profund) 

Es mol tard, son mes de la una de la nit. Hora per plana: eren les onze quan he començat aquestes ratlles. Divago com un enamorat, tinc un cervell espés i ple d'idees que'm costa l'escriureles... 

Espero lletra teva que'm digui quin día puc veuret i a on; que no sigui divendres perqué es el día que tinc feina amb l'arquitecte.

Demà vaig a Barna a comprarme una moto. ¿Vas a estiuejar? 

Et beso les teves divines mans i bona nit. 

Teu

Mariàn