ref: espinal-1919-14

imagen carta

Paris 16/11/1919

París 16 novembre 1919

Estimats pares i germanes:

Vareig rebre vostres records molt expressius (1000 fr.) Que Deu vos pagui tan bones obres. Ja poso a la rue Le Sueur. La senyora Bravais és molt agradable. Cuida molt bé els menús, encar que no molts plats pro bons i sans els pocs. Tinc una cambra mol bonica encar que per ara te un gran inconvenient i es que's mol freda i lo difícil serà escalfar-la, perquè en tot París no hi ha carbó. Suposo ja ha deveu estar enterats de que estem amb un parell de pams de neu i que's impossible agafar un pinzell sense bona estufa.

Aquesta tarda he pujat dalt de l'arc de l'Estrella i vos dic qu'era bonic l'espectacle...

Avui es dia d'eleccions i tothom està remogut. Evidentment veig que que en els defectes son iguals que nosaltres. Sort que tenen més qualitats o les tenen diferents.

¿Ja avancen la masia?*

¿I el moblista?

¿i la mamà i l'àvia?

Jo des d'aquí ja'm penso mobles per a la torra. També faré una serie de pastells per omplir les parets s'hi aconsegueixo carbó per a la meva estufa.

Fa més fred a dintre les cases que al carrer.

Vos abraça vostre

Marian* El pare d’Espinal havia adquirit una finca a Cerdanyola i la reforma integral de l'habitatge havia estat confiada, a instàncies del pintor, a l’arquitecte Antoni Puig Gairalt. Vegeu la nota de puig gairalt-1919-1