ref: espinal-1919-3

imagen carta

Paris 14/10/1919

París 14 - 10 -1919

Estimats pares i germanes:

Aquest matí he anat a visitar a Mr Flipo[,] l'amic a qui em recomanà Mr Guibrin. Encar no m'ha trovat res pro diu que hi tornarà dijous. Se veu que és molt difícil trovar una pensió tal com la que desitjo, degut a que els pisos de París són molt petits i poques vegades hi sobra cap habitació per allotjarsi cap rellogat. Demà aniré visitar en aquell senyor amic del sr Comas i si cap d'aquestes qüestions és fructuosa podria posar un anunci al diari tal com feu el Joan Salvans P[iera].

Bé, encar no vos he explicat com m'agrada i com ja estimo París. Mai m'havia pensat trovar una cosa tan extraordinaria. Barcelona m'apareix com una Barceloneta i sort té dels seus arbres que creixen bé i del seu cel blau. Pobre Barcelona!

Aquesta tarda he visitat el Louvre, he vist Rafael ¡que bo! Rembrand ¡quina aranya!, Leonard da Vinci,... vaja aixo es vida. Després pels carrers, botigues amb quadros de darrera hora; els jardins, les iglesias, els monuments, tot es gros, tot. He passat per la rue de la Paix cap el tard. Ja vos explicarà el papà com gaudeixen els ulls en aquestes hores capvesprals: luxe extremat, moviment inconcebible, pells, joies, cares boniques. Ara plou, ara no plou.

Vos abraça vostre

Marian