ref: ricart-1920-1

imagen carta

Vilanova 12/02/1920

Vilanova 12 - II - 1920

Amic Espinal.

Una munió d'entorpiments van impedir-me anar a Paris en l'època que't vaig anunciar. Ara va la data definitiva: el dijous 19 sortiré de Barcelona per a arrivar el 20 –crec a les 10 del m.– a Paris. Me plauria moltíssim poguer encaixar aixis que poses el peu a terra. Sortiré en l'exprés de les 9 del matí.

¿Et serà molest cercar-me allotjament? Tu, ja coneixedor de Paris, d'arrivada podrás indicar-me on anar a raure. Si trovessis una pensió discreta ho preferiria ara de moment i un cop instal·lat podria orientar-me amb mes comoditat. Fes el que't sembli, mentres m'asseguris una gabia on poguer descansar. En Miró i en Dalmau* arribaran al cap de uns 15 dies de ser-hi jo. Per aquella data t'anuncio una magna reunió Courbetista. A tractar, diversos importants afers d'una trascendencia cabdal. 

Bé, esperant doncs veure't deseguida reb l'afecte cordial de l'Enric C Ricart

Aniré a visitar els teus srs. pares per si volen fer-me qualque encàrreg que ben de gust cumpliria. Adeu.

Marge esquerra:

Entera't de l'hora d'arrivada, doncs amb aixó del canvi d'hora a França el dia 15, no se físicament si seran les 10 o les 11 m.* Josep Dalmau i Rafel (Manresa, 1867 - Barcelona, 1937) fou un pintor i marxant d'art. Va fundar, a Barcelona, les Galeries Dalmau, un establiment que esdevindria una plataforma per a la promoció del jove talent artístic local i la difusió a Catalunya de l'art europeu més avançat. El 1917 Dalmau va organitzar la primera exposició individual de Marian Espinal.