ref: rafols-1925-1

imagen carta

Barcelona 12/03/1925

ATENEU BARCELONÈS

Estimat amic:

Pregat per en Folch i Torres per a que col·labori a la Gaseta de les Arts* he pensat, entre altres treballs, publicar-hi un article sobre la vostra obra de pintor,** sobretot tenint fresca com encara tinc la visita que vaig fer al vostre taller. Per això vos prego que m'envieu deu o dotze fotografies — de les deu o dotze obres vostres que considereu millors — per a il·lustrar el meu escrit, de les quals no puc respondre de que les publiqui totes, perque no se el criteri en aquest punt del director de la revista; però si, segurament, les sis o set d'entre la dotzena que'm doneu que jo consideri mes boniques. Voldria que hi estessin representats en la il·lustració els vostres diferents temes (que tan admirablement toqueu) i, si pot ser, dintre varies èpoques. Tinc un grandísssim interès en fer-hi publicar els dos retrats de la vostra germana petita: l'antic de la nineta i el mes recent de cos sencer, sentada. Us prego, molt especialment, que no deixeu d'enviar-me aquestes dugues fotografies.***

El paquet de fotografies m'el podeu deixar a la porteria de l'Ateneu o a la casa ont estic aqui Barcelona: Provença, 243, 2 on.

Ben afectuosament:

Ràfols.

12 Març 1925* Gaseta de les Arts va ser una revista d'art i arqueologia dirigida per Joaquim Folch i Torres i publicada quinzenalment a Barcelona entre 1924 i 1927. En una segona etapa (1928 -1930) i sense canviar de nom, es va fusionar amb la revista *, dirigida per Rafael Benet. La direcció de la nova publicació va estar a càrrec de Folch i Torres i Rafael Benet.

** Gaseta de les Arts, núm 31, pp. 6-7, Barcelona, 15 d'agost de 1925.

*** Reproduïm una de les fotografies de les pintures d’Espinal a les quals Ràfols fa referència.