ref: obiols-1927-2

imagen carta

Pobla de Claramunt 01/09/1927

Pobla de Claramunt 1 de Setembre 1927

A M. A. Espinal

Tossa

Estimat amic:

El dibuix i l'execució de la marqueteria del Sr. Salvans puja 700 ptes. Us agraïría moltissim que quan us vingui bé em deixessiu aquest import a casa el mateix Badrinas o allà on me digueu.

Us he d'agraïr també el convit que em feieu de venir a Tossa. Des d'ací on soc és tant poc avinent que no s'hi pot pensar. Y penso ser fora de Barcelona encara tot aquest mes de setembre. Un projecte tenim pero que..., qui sab? Hem parlat amb alguns amics, millor dit algunes amigues de la meva dona, d'aprofitar algun d'aquests viatges maritims, que organisa no sé qui, cap a la costa brava. Diumenge que ve justament n'hi ha un cap a Tossa. Aquest no el podem aprofitar perque encara serem ací. Pero si en ser a Barcelona alguns d'aquests barcos en fa encara algun altre, tingueu segur que si és a Tossa, no deixaré de venir a veure-us.

He provat aquest istiu de pintar algun paisatge. No m'han sortit sino banalitats. Penso encara tornar-hi perxò i veurem. Sempre, és clar, m'ha semblat que no era el meu ofici el de paisatgista pero que voleu? Hi ha recons ací on soc que temptacions m'han vingut de pendre l'ofici d'altri i de pintar pels que no hi han vingut.

Malauradament hom me distreu i em destorba de treballar seriament; pero pintant poc o molt, sino puc tenir el goig de veure realitzat rès d'important, compto i recomto amb malengia allo que em falta de fer per arribar-hi. Y no em negareu que coneixer les nostres limitacions i les nostres mancances és ben saludable, sobretot per aterrar la propia vanitat. Y veieu com un estiueig pot convertir-se en una tanda d'exercicis espirituals. Hom m'ha dit que vos esteu donat al més desenfrenat epicureisme. Com a bon amic us desitjo que la severitat us sedueixi i l'esforç us abelleixi i potser, potser, que la pobresa us guareixi.

Amb tot l'afecte ben v.

Josep Obiols