ref: llor-1926-1

imagen carta

Barcelona 01/10/1926

CASA DE SALUD

Nuestra Señora el Pilar

Barcelona: Octubre de 1926 

Sr. Marian Espinal.

Benvolgut –diguem– amic. Ja sé com us afigureu que jo estic enutjat amb vos. I no ho estic, per dues raons: primerament perquè ja fa molts d'anys que m'he habituat al vostre tarannà i us sé enemic de compliments i dels convencionalismes que la gent en sol dir [per] quedar bé: segonament, perquè encara que us comportessiu poc bé, d'una manera autèntica, (...) jo no deixaria de recordar que de vos m'ha esdevingut tot el bé present i us tindria com un dels meus amics més estimats, encara que vos m'oblidessiu fins de nom. 

Fa deu dies que les mans dels metges varen haver de córrer a intervenir en els meus intestins. Es veu que anaven tan desgavellats com el meu cervell. He hagut de passar pels misteris i les fantasies de l'anestèsia. Ara, però, tot és resolt. M'enduc un trau de vint centímetres i una pila d'emocions fresques; 

Divendres crec que sortiré de la clínica. No us he escrit abans perquè no podia i demés, per tal de no sotmetre-us a fer-me una visita, mig d'atenció i mig de penediment.

Cal esperar que pinteu força. També penso que la vostra muller deu seguir amb bona salut i que la vostra filleta deu encantar-vos meravellosament.

Jo treballo tant com puc, entre neguits, com sempre. Cada dia, però, m'adono més que totes aquestes coses no son sinó incidents que encerclen una estona la mera vida i passen: allí al forn. Resten els dos o tres problemes fonamentals, insolubles. 

Afmt

M Llor