MARIAN ESPINAL

[Pintor i col·leccionista]

EPISTOLARI (1915 -1965)

#cartes en les quals Ramon de Capmany és citat.

data referència transcripció referències
carta ref.plandiura-1922-1
Plandiura, Lluís
Barcelona
06/12/1922
plandiura-1922-1

Lluís Plandiura a M. Espinal

LUIS PLANDIURA

Barcelona 6 - XII 1922

Senyor en Marian Espinal

Estimat amic: D'acord ab nostre conversa tinguda l'altre jorn, vos vaig a demanar novament que no me dongueu un desaire que sentiria doblement puig ja sabeu que vostra pintura té per mi un grand interés - Vos he demostrat una volte per mediació d'en Nogués i un altre per can Dalmau - aquesta volte no se per que ni com no n'he sapigut res mes.

Ara m'han promés en Capmany y en Nogués que vos pregarien que hi vinguessiu a mon concurs - An els seus pregs hi afegiu els meus y penseu que sera per a mi una grand alegria rebra les dugues teles que m'han dit podriau enviar.

En aquesta espera cordialment vos abraça vostre sincer amic,

Lluís Plandiura


Lluís Plandiura i Pou (Barcelona, 1882 - 1956) fou un industrial i polític i un dels col·leccionistes catalans més eminents del segle XX.

 

noms citats:

Capmany, Ramon de

Nogués, Xavier

________________

altres referències:

Galeries Dalmau

carta ref.cabot-1926-1
Cabot, Just
Barcelona
09/01/1926
cabot-1926-1

Just Cabot a M. Espinal

Barcelona, 9 de gener 1926

Amic Espinal:

L'altre dia, per un d'aquells oblits incomprensibles, més incomprensible encara si es té en compte que vàrem dir mal d'en Capmany (ocupació molt meritòria) i vàrem parlar de la gent que surt a La Noche, no vaig dir-te que el senyor feudal de Canet ja hi havia sortit. Com que tu no en vas parlar tampoc, sospito que no ho sabràs.

Per esmenar una distracció tan de bulto, cuito a enviar-te el retall.* Cal advertir que és de La Noche de dissabte 2 de gener.

Guarda'l molt bé perquè algun dia pugui servir a algun Vasari barceloní dels nostres temps.

Suposo que l'encostipat que us tenia tan aclaparats ja deu haver desaparegut. Si no és així, ho desitjo almenys.

Teu afm.

Just Cabot


Just Cabot i Ribot (Barcelona, 1898 - París, 1961) fou un escriptor i periodista. Va treballar com a redactor a La Publicitat i l'Esport Català, i va dirigir la revista cultural Mirador. Entre les seves obres destaquen estudis sobre Domènec Badia, notes sobre Balzac, Stendhal, D'Annunzio i traduccions (parcials o totals) d'H G. Wells, Stevenson, Joseph Kessel, el mateix Stendhal o Giacomo Casanova. Es va exiliar a París després de la guerra civil, on va morir el 1961.

* Consultar retall de premsa citat

noms citats:

Capmany, Ramón de