MARIAN ESPINAL

[Pintor i col·leccionista]

EPISTOLARI (1915 -1965)

#cartes en les quals Leonide Massine és citat.

data referència transcripció referències
carta ref.puig-gairalt-1920-1
Puig Gairalt, Antoni
Barcelona
20/01/1920
puig-gairalt-1920-1

Antoni Puig Gairalt a M. Espinal

Ciutat a 20 de Gener de 1920.

Amic espinal. Merces per vostra postal del 4. Com podeu suposar continuo amb aquella noble envegeta. De totes maneres no dubto pas que mes o menys tart podré revenjarme. Potser quan vos haureu fixat vostra residencia aqui, sera possible una visita meva amb l'excusa de ultimar detalls referens a la casa de Serdanyola. Ja veurem.

De moment hem acordat amb el vostre pare que les obres de la casa no les començarém fins passat l'istiu vinent car per aviat que s'arrangessin les coses d'aqui, es del tot impossible tenir enllestida la casa per l'Abril que es quan la vostra mare vol anar-hi.

Quan comencin a treballar engegarem el garage-taller i aixins vos tindreu el lloc endegat. Ara doncs activare lo que an aixo fa referencia i ja us ho enviare aixis que estigui a punt.

No obstant acabare els detalls dels interiors perque ho tingueu tot junt i aixis ho tindrem tot preparat quan decidim començar.

Celebro, com podeu suposar, que siguin del vostre grat els plans que vaig enviarvos; crec que s'han resolt les dificultats de manera ben acceptable. Ja ens posarem d'acort respecte la decoració de les fatxades, car com podeu suposar les obertures no sols obeeixen a una disposicio interior sino que tambe estan pensades responent a uns nuclis fonamentals exteriors que la decoracio cuidará de ritmar.

Les diverses feines que porto al damunt meu fan que no pugui intensificar tant com jo voldria tot lo vostre, pro espero que us en fareu ben be carreg i que m ajudareu amb vostra pacient espera.

Em feu dentetes amb lo de la musica, encar que aqui he tingut la sort de sentir en deu dies cinc concerts de la gran clavecinista Wanda Landowska, amb qui he fet bona coneixença, la qual es cuida d'apadrinar l'inauguracio de la Associacio de musica de Sabadell, que acabem de fundar aderida a la A. de M. da Camera d'aqui. Aquesta es la primera de les que pensem crear arreu de Catalunya per amor del art i de nostra Catalunya. Quin concert italia, i quina fantasia cromatica, formidable, podeu ben creureho.

I adeu siau que ja us he destorbat prou. Recorts an en Massine* si teniu ocasio de donals-hi

Rebeu una bona encaixada del vostre amic

Antoni Puig Gairalt


* Léonide Massine (Moscou, 1896 - Colònia, 1979) fou un ballarí i coreògraf. Va col·laborar, entre altres, amb Serguei Diàguilev.

noms citats:

Landowska, Wanda

Massine, Léonide

________________

altres referències:

Associació de música de Sabadell