MARIAN ESPINAL

[Pintor i col·leccionista]

EPISTOLARI (1915 -1965)

#cartes en les quals Just Cabot és citat.

data referència transcripció referències
carta ref.llor-1927-1
Llor, Miquel
Barcelona
26/08/1927
llor-1927-1

Miquel Llor a M. Espinal

ATENEU BARCELONÈS

Barcelona: 26 - Agost - 27

Amic Espinal.

Abans d'ahir, en Cabot va dir-me el que vos li encomanàreu per a mi. Us agraeixo el bon record i espero que a hores d'ara, ja estareu arrossegat de tots els tropells que us han esdevingut. Cal creure que us restituireu aviat a les vostres activitats, massa sovint interrompudes.

Aquest estiu, a més a més d'avorrit, acaba per mi amb una sorpresa. El proper dilluns, 29, ingressaré de bell nou (i molt a contracor) a la clínica per tal d'ésser sotmès a una segona intervenció quirúrgica. Aquell [pesombe ?] de l'hèrnia, s'ha estestat a anar-me a l'encalç i no tinc altres recursos sinó plantar-li cara.

Com que ja estic fet a aquestes entremaliadures de l'atzar, segueixo la meva vida de sempre i encara tinc estones per escriure algunes quartilles més o menys literàries.

Res més, amic. Si tot va planerament, quan les cames m'aniran fortes, talvegada vindré a acabar el setembre a Tossa, i si de cas hi sou encara, tindré el goig de poder-vos contar les noves impresions que hauré copsat de la meva segona aventura.

A reveure.

Miquel Llor

noms citats:

Cabot, Just

________________

altres referències:

Tossa

carta ref.espinal-1929-4
Espinal, Marian
Barcelona
20/12/1929
espinal-1929-4

M. Espinal a Maria Vancells

20 Desembre de 1929 

Estimada Maria: Quàn rebràs aquestes lletres suposo ja hauràs rebut la visita de la Paquita i el Josep María. Si dilluns 23 ja han tornat a Barcelona, segons lo que m'expliquin, jo vindria a passar el nadal amb tu. Altrament m'ho repartiria entre Barcelona i Terrassa i no vindria a Font-Romeu fins a darrers d'any per a inaugurar el 1930 ben plegats.

Ahir dijous m'arribà la teva lletra: celebro el millorament que m'anuncíes i que continúi. 

Vaig anar a Terrassa i l'Adelaida i la Núria segueixen be i m'encarregaren forces petons per tú. Els demés també tots bons. 

Dimecres en havent sopat, convidat pels López i a casa seva, naturalment, vàrem fer gran "potin", un bacarrat i un set i mig. Hi havia els Borralleres, Plà i Sra, Soldevila, Cabot, Sagarra i Malvehy i Sra. Com pots veurer per ara poc m'aburreixo gaire.

Els torrons que'm demanes te'ls portarà la Paquita i els petards xinesos per al petit René, ja els portaré jo.

Ara vaig a signar unes quantes lletres que m'esperen i mentrestant et dic adeu amb una abraçada ben forta

M. Espinal 

Suposo hauràs rebut 3.000 frs. 

noms citats:

Borralleras, Joaquim

Cabot, Just

Malvehy, Augusto

Pla, Josep

Sagarra, Josep Mª

Soldevila, Carles