MARIAN ESPINAL

[Pintor i col·leccionista]

EPISTOLARI (1915 -1965)

#cartes en les quals Andreu és citat.

Nota biogràfica de Andreu, Marià

data referència transcripció referències
carta ref.ala-1919-2
Alà, Joan B
Barcelona
15/12/1919
ala-1919-2

Joan B. Alà a M. Espinal

15 de desembre de 1919

Sr. En Marian A. Espinal

Paris 14, rue Lesueur =XVI e=

Preuat amic:

He rebut una tarja vostra i ara darrerament la vostra adressa amb quatre lletres. No es que'm queixi, sino que en veritat vos suposo molt enfeinat. Jo no visq a Paris i m'hi trob! A can Net hi he anat comptades vegades. Primerament perquè al Tívoli hi havia =Pelleas i Melisande= i =Marouf= i ara perquè al Liceu fan una =Lluisa*= en francès molt caia i per avui encare no n'he deixat cap. Prop d'una setmana ha estat venint diariament a casa l'amic Marián Andreu**. Hem fet una placa transparent que ha quedat forsa bé. Probablement la veureu en una exposició que pensa fer a París la propera Primavera. Hem parlat sovint de vos i 'm va contar que vos va trobar un dia que teniau molt fred. Entre l'entussiasme que'n parla l'Andreu, la seductora intervenció de la =Lluisa= i el vostre viure-hi de bò de bò, cregueu que si no fos perqué ja comenso a tenir anys i 'm sento del pes del fang que porto a les ales, amb un cop de cap me'n hi vindria, i d'aquesta manera ja no'm fariau mes dentetes.

El dia que pugui faré una visita a la vostra familia per a que'm parlin forsa de vos.

Amb les salutacions de ma esposa rebeu-hi les de vostre amic dilecte i fervent admirador que vos enveja,

Joan B. Alà


* Luisa Miller, de G. Verdi

** Marià Andreu i Estany (Mataró, 1888 - Biarritz, 1976) fou un pintor, dibuixant, gravador, escultor, esmaltador, decorador i escenògraf.

noms citats:

Andreu, Marian

Net, Blai

________________

altres referències:

Debussy

Henri Rabaud

Verdi

carta ref.espinal-1921-28
Espinal, Marian
Paris
23/05/1921
espinal-1921-28

M. Espinal a pares i germanes

Estimats pares i germanes, avans d'ahir vaig rebrer 300 pts i vos en dono les gracies. Avans ja havia rebut lletra del papà i si no he contestat més aviat es perqué sempre que ho vaig a fer ve un o altre a destorbar-me. Ahir a la tarda vaig anar a cal Andreu ¡Quin tallerás! 

Avui matí ha vingut ell i hem anat a seguir marxants i a l'Exposició que acaba d'obrir en Picasso. Els nuvis deuent estar molt atrafegats, doncs encar no m'han vingut a veurer. Espero que aixis que sabeu el resultat del fallo de la C M m'envieu un telegrama. Estic de pega de no poguer anar a Londres, pro com que podia estar molts pocs dies ho deixarem per una altre vegada.

En aquets moments arriba en Lluis (...) i hem ve a buscar per anar a sopar en un lloc baratet. En Sunyer ja torna a ser a Sitges després d'haver fet el retrat d'en Garriga. Jo estic completament desorientat. Potser es de tants camins que vaig a pendre i tots bons.

El cas que es que he estripat una serie de cosas. Demà començaré un cuadro que ting pensat. Es pateix molt, molt.

Continuo bé.

Me'n vaig a sopar Adeu i fins a un altre i Vos abraça vostre

Marian Anton

noms citats:

Andreu, Marià

Garriga, Lluís

Sunyer, Joaquim

________________

altres referències:

Picasso