MARIAN ESPINAL

[Pintor i col·leccionista]

EPISTOLARI #Vayreda, Francesc

data referència transcripció referències
carta ref.vayreda-1925-1
Vayreda, Francesc
Olot
29/08/1925
vayreda-1925-1

Francesc Vayreda a M. Espinal

Olot - 29 - 8 - 25

Amic espinal: de retorn de Barna trovo la teva carta i rapidament contesto acceptan el teu oferiment[,] he parlat amb en Mallol que tambe esta encantat, moltes gracies.

Treballem forsa penso exposar per novembre a can Maragall.

Recorts a la teva muller i una forta encaixada del teu amic

F. Vayreda


Francesc Vayreda i Casabò (Olot, 1888 - 1929) fou un pintor. Fill de Joaquim Vayreda i Vila, que li va fer de mestre, va iniciar l'aprenentatge formal a l'Escola de Belles Arts d'Olot i posteriorment a l'Acadèmia Galí. Va rebre la influència de Cézanne i d'altres artistes francesos. Va exposar diverses vegades a la Sala Parés.

noms citats:

Mallol, Ignasi

________________

altres referències:

Can Maragall

carta ref.vayreda-1925-2
Vayreda, Francesc
Olot
26/09/1925
vayreda-1925-2

Francesc Vayreda a M. Espinal

Olot 26 Setem 25

Apreciat i volgut amic: a mitjans de setmana que comensarem penso anar a Barcelona i portar algunes teles per la meva proxima exposició que será per el Novembre, per lo tant, si tu fosis a Barcelona podries fernos la introducció al taller, i si no pots eser-hi aquell dia, diume ont podem trovar la clau, i que la portera no ens destorbi la entrada. Tot aixó caldria que m'ho contestesis a volta de correu i jo ja t'escriuria el dia i hora que podriem trovarnos a Barcelona, al mateix temps pagariem la part que'ns correspon i tots contents.

Com va la pintura? Jo passo una mica de crisis, penso fer un hivern de trevall purament d'estudi, res de fantasias, molt dibuix i patacades a la llum.

Espero doncs me contestarás tot seguit i despres de posar-me als peus de la teva muller rep una bona encaixada del teu amic

F. Vayreda

carta ref.vayreda-1927-1
Vayreda, Francesc
Olot
25/11/1927
vayreda-1927-1

Francesc Vayreda a M. Espinal

Olot 25 - Novem. 1927

Volgut amic: sabia ja per carta teva l'estat delicat del teu pare, pero avui m'he vist sorpres per la seva mort, rep amic el mes sentit condol de part de tota la meva familia i especialment del teu amic.

Fes extensiu el nostre pesem a la teva mare i germans.

Efectuosament te saluda'l teu amic

F. Vayreda